2014. szeptember 23., kedd

Pár tipp, hogy később merüljön a keszülékünk

Bizony, az okos telefonunk előnyei miatt, nap mint nap fel kell vennünk a harcot az akkumlátorral. 
Idézzük csak fel, hogy azon a telefonon hány funkciót futtatunk egy nap, ugye nem is olyan keveset, azon mailezünk, facebookozunk, híreket olvasunk, telefonálunk, fényképezünk, levelezünk, játszunk s t b. 

Megmerem kockáztatni, hogy akinek okos készüléke van, délutánra jelentősen lemerült a telefonja, és már okoskodni kell, hogy hazáig kibírja. Lassan már ezt gondoljuk normálisnak és elfogadottnak, holott nem gondolom azt, hogy a töltőnek a táskánkban van a helye. Hoztam pár tippet, hogyan tudjuk szinten tartani a töltöttségi szintet, és azok a %ok ne menjenek 10% alá

Gyártók egyedi szoftveres megoldásokkal is törekednek meghosszabbítani telefonunk üzem idejét
például Sony-nál a stamina mód, Samsungnál az energiatakarékos mód.



Fényerő
Nagyobb fényerő esetén a készülék elég gyorsan merül, sajnos az akksik maradtak, a képernyők meg egyre nagyobbak. Ha bent tartózkodunk egy helyiségben, nyugodtan lejjebb lehet venni a fényerőt, vagy akár automatára kapcsolni.

Hangerő
Zenehallgatás közben tudom, hogy úgy a legjobb, ha ordít a fülünkbe a zene, maxra nyomjuk a hangerőt és csak menjünk, főleg reggel, de egyrészt nem egészséges, másrészt ha egy minimálisan letekergetjük a hangerőt nem lesz túl nagy változás számunkra, viszont a telefonunk hálás lesz még délután is.


Bluetooth/Wifi
Nos, ezek a funkciók azok, amik folyamatos kapcsolatot igényelnek a készülékek között, ha nem használjuk őket, kapcsoljuk ki értelemszerűen, ha nincs a közelünkben hotspot által lefedett terület, akkor felesleges bekapcsolva hagyni.

3G
Próbáld ki, hogy nem hagyod bekapcsolva egész nap, csak amikor valóban szükség van az internetedre. 

Aktív alkalmazások
Ugye nem mindig így lépünk ki az alkalmazásainkból, hogy teljesen be is záruljon, ilyenkor a feladatkezelőben is láthatod, mennyire zabálja a memóriádat, így folyamatosan aktív a telefon. (A legtöbb készüléken a Home gomb hosszan való megnyomásával érjük el ezt a menüt.)

Ezek az apró trükkök 20-30%al meghosszabbítják telefonunk működési idejét.

Ezeken kívül, ami még hasznos lehet, az egy külső akkumulátor töltő. (katt)
Ezek általában kicsik, praktikusak és akár zsebben vagy táskában elférnek kis helyen.Használata egyszerű, otthon feltöltöd és amikor merülő félben van a készüléked, rádugod és tölti vissza. (Ezek általában lassabban töltenek mint egy normál hálózati töltő, de a semminél jobb.)

Amit még megtehetünk, az az, hogy (ha létezik a készülékünkhöz) a gyárinál nagyobb telepet veszünk bele. Ezeknek általában esztétikai hátrányai vannak. A nagyobb aksi miatt adnak hozzá másik akku fedelet is, és így már elég idétlenül tud kinézni a készülék. 




Bárkinek bármi plusz ötlete van, szerintem mindenki szívesen hallaná.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése